Zile de vacanta pe doua roti

No Comments

Intodeauna mi-am dorit sa merg intr-un tur al Europei cu motorul. De ce nu cu autocarul sau avionul? Pentru ca pur si simplu am mai multe locuri de vazut si mai multi oameni de cunoscut daca sunt pe doua roti. Chiar nu as vrea sa ratez vreunul din locurile deosebite ale frumosului continent.
Am aici o propunere de traseu de la un prieten care l-a si facut anul trecut. Media a fost de 5300 de km.

Click pe poze pentru a le mari.
La drum:

Asa pot avea parte de cele mai frumoase peisaje, de adrenalina la maxim si de placerea si libertatea de a explora orice padure, straduta, orasel sau satuc.

Budapesta

Alpii Elvetieni
Monte Carlo
Monaco – Monte Carlo

Amfiteatru roman in Pula – Croatia
Granita Elvetia – Lichtenstein 🙂Intr-o astfel de calatorie mi-ar fi indispensabil un laptop care sa nu ocupe prea mult loc in bagajul si asa destul de limitat si nici sa atarne prea greu.
Ce as putea sa fac cu el daca sunt in vacanta? Pai hai sa vedem… in primul si in primul rand as verifica la nevoie daca traseul pe care il parcurg este ok, daca nu m-am abatut foarte mult de la drumul propus. Nu ar mai trebui sa stau cu o gramada de harti dupa mine. Le-as avea pe toate online si offline in micutul laptop.
Daca vad vreun monument, fantana, magazin, cladire, oras… in fine orice imi trezeste mie interesul, pot oricand sa descopar pe internet despre ce este vorba, pot avea rapid o mica istorie a locatiei in care sunt. Micutul ar fi o adevarata enciclopedie intr-o astfel de vacanta. Tot el mi-ar stoca miile de poze care raman amintiri vii ale locurilor frumoase si ale oameniilor deosebiti pe care i-am intalnit.

Celebra localitate din Croatia. Bine ati ve
nit in … 😛

EeePC 1101HA SeaShell de la Asus cred ca ar fi alegerea cea mai potrivita. Micutul EeePC are un ecran de 11.6 inch, un hard disk de 160 GB, memorie de 1024 MB, difuzoare incorporate si chiar o camera web de 1.3 MP, prin care m-ar putea vedea cei de acasa.
De mare ajutor in timpul calatoriei este si autonomia de 9.5 ore. Ziua scriu in jurnalul de calatorie ca sa nu cumva sa pierd vreo idee ,sau caut vreo atractie turistica si seara transfer pozele facute pe parcursul zilei dupa care il pun la incarcat. Dimineata o luam de la capat impreuna!

Acest articol este scris pentru concursul Superblog 2009 organizat de Pcnews.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.