Viitorul sta in mainile noastre!

No Comments
Proba numarul 13 din concursul Superblog 2010 vine din partea Toyota.
Sa fie vis… sa fie realitate? Nu imi dau seama, totul pare atat de real…  M-am trezit pe un mare bulevard, care arata destul de cunoscut, pare a semana cu … hmmm inca nu pot sa imi dau seama, dar daca mai fac cativa pasi sigur o sa recunosc ceva, prea este totul atat de familiar si atat de agitat. Pe sosea ruleaza masini relativ ciudate, unele au roti, cum stiu eu ca ar avea toate masinile, iar altele nu. Cele fara roti plutesc deasupra solului la cativa zeci de centimetrii. Remarc totusi aerul proaspat cu toate ca sunt in mijlocul metropolei, intr-un trafic infernal. Interesanta tehnologia dar nu imi explic cum este posibil si cum am ajuns eu acolo.
Ma lipesc de zidul unei cladiri, mult prea derutata si incerc sa inteleg ce se intampla. Sub bratul stang am o revista si in mana dreapta o cafea. Iau o gura de cafea si incep sa rasfoiesc revista. Primul lucru care l-am remarcat a fost data…. octombrie 2066. Simt ca mi se opreste respiratia pentru un moment, inima imi bate mai repede… cum oare am ajuns eu acolo, in acel an. Mai trec peste cateva pagini si ajung la un articol despre ceva atat de cunoscut! Articol despre Toyota si … Motoarele hibrid in dinamica auto. 
Curioasa, incep sa citesc si  imi dau seama ca este vroba despre o scurta istorie, a evolutiei motoarelor hibrid, importanta lor si avantajele oferite pe parcursul deceniilor.
Motoarele hibrid au reusit sa salveze omenirea de la un dezastru ecologic, poluarea  fonica si a aerului a fost diminuata considerabil datorita lor, costurile de intretinere ale masinilor cu astfel de motoare s-au redus foarte mult, masinile devend mai fiabile… ce mai o placere si o mandrie sa detii o astfel  de masina. 
Inchid ochii si incep sa imi inchipui cum ar fi daca nu ar mai existat masini clasic motorizate si cate benefici am avea datorita motoarelor hibrid. 
Un zgomot de pasi apropiindu-se imi atrage atentia si ma face sa deschid ochii. Bulevardul din viitor a disparut complet! Ufff numai surprize ciudate mi se intampla azi… dupa ce am deschis ochii imi dau seama ca sunt pe scaunul de la biroul meu in fata calculatorului. Ma uit rapid in coltul de jos unde este data si obsev anul… 2010. Cred ca iar am visat cu ochii… deschisi, inchisi… nici eu nu mai stiu. 
Pasii pe care ii auzem erau ai surorii mele care deabia intrase in casa… acum auzeam si chicotelile ei.
-Iuliaaa trebuie sa iti povestesc ceva, ma striga ea bine dispusa. 
– M-ai trezit dintr-un vis frumos, ii raspund lenesa.
Fara sa ma bage in seama incepe sa imi spuna:
– Azi m-am plimbat cu o Toyota Auris cu sistem Hybrid Synergy Drive (HSD). Stii ce interesant a fost? Stiai ca ea este prima din clasa ei cu propulsiei integral hibrida, lina si cu raspuns promt? Nici nu iti dai seama cand trece la motorizarea electrica.
– Tocmai am citit despre asta… in visul meu! Ar fi ideal ca tot mai multi oameni sa foloseasca astfel de masini. Sa vezi tu… cum tipul acesta de motoare hibrid vor scrie o istorie auto foarte frumoasa…
 
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2010.
Categories: SuperBlog 2010

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.