Unul din cinci este al meu!

6 Comments
imi cere, pentru proba 21 a concursului SuperBlog 2010, sa povestesc la ce anume folosesc calculatorul si sa precizez ce nivel Vision mi se potriveste cel mai bine.
Cum am fost foarte nelamurita despre ce inseamna acest nivel Vision, am luat la puricat materialele informative primite de la sponsori si bineinteles google si prietenii. Am vrut sa vad daca si ei au inteles ca si mine ce inseamna nivelele Vision, care pentru mine erau ca o ecuatie cu multe necunoscute.
Tot ce veti citi aici despre tehnologia AMD Vision este spus doar cu propriile cuvinte din ceea am inteles eu ca reprezinta, sper sa fi inteles bine!
Din cate am cercetat pe Google observ ca nu este o noutate si reprezinta un mod simplificat de a-ti alege sitemul de lucru (fie el desktop, laptop sau notebook) sau componentele produse de AMD (procesoare, chipset-uri si placi video). Fiecare sistem este gandint si totodata ales dupa necesitatile celui care il foloseste si difera in functie de domeniul de activitate.
Eu stiu clar pentru ce anume folosesc calculatorul, dar sincer cand sunt pusa in situatia de a citi toate detaliile tehnice ale unei configuratii… ma cam pierd! Asa ca pentru oameni “simpatici” ca mine cred ca s-au inventat aceste nivele, pentru a-mi alege mai facil configuratiile. Daca tot v-am spus despre ele sa le si enumar si sa va explic in mare cam ce reprezinta fiecare. Poate ajung pe aici persoane la fel de nestiutoare ca si mine si frumos ar fi din partea mea sa le luminez, pe cat pot.
Exista 5 nivele ale tehnologiei AMD VISION:
 • Vision – Basic reprezinta nivelul de baza, potrivit pentru activitatile de zi cu zi, internet browsing, vizionare de filme, instant mesenger, jocuri obisnuite fara cerinte grafice sau de memorie foarte mari, vizionarea de filmulete online, ascultarea fisierelor audio.
 • Vision – Premium este al doilea nivel,pentru consumul media. Aceasta categorie este potrivita celor preocupati de editarea foto & video de baza,  multimedia, streaming video si TV, jocuri main-stream, utilizarea unui web-cam in conditii optime.  Fata de nivelul basic, Vision Premium ofera un echilibru foarte bun intre performantele placii video si puterea procesorului. Multitasking-ul se realizeaza fara probleme, putand sa rulez pana la 3 aplicatii simultan.
 • Vision – Ultimate este al treilea nivel, potrivit pentru editare foto si video, avansata. Acest nivel este dedicat celor care editeaza fotografii digitale, videoclipuri la un nivel mai avansat, potrivit in special celor care iubesc jocurile 3D, jocurile cu grafica exceptionala precum MMO-urile.  La acest nivel poti inregistra Live TV, poti edita si mixa muzica. Multitaskingul la acest nivel este avansat, putand rula peste 4 aplicatii simultan.

 • Vision – Black al patrulea nivel, potrivit pentru utilizare profesionala. Sistemele cu acest nivel sunt dedicate profesionistilor multimedia si gamerilor. Cele mai noi tehnologii sunt incarcate in acest nivel, cum ar fi cele mai noi jocuri 3D sau crearea de fisiere foto si video in sistem HD, care solicita sistemul la nivelul maxim. Multitasking-ul se transforma la acest nivel in Megatasking! Tehnologia ATI Eyefinity poate fi folosita cu succes pe sistemele cu Vision Black.
 • Vision – Pro, potrivit pentru aplicatii bussines. Pe majoritatea siteurilor cu specific IT, apar doar cele patru nivele de mai sus. La mine va aparea informatia completa, si anume un al cincilea nivel, Vision Pro care a fost prezentata in cadrul CES 2010. Aceastnivel este recomandat in special celor care folosesc windows 7 si celor care pun mult accent pe claritatea grafica. Nivelul pro reprezinta efecte vizuale de inalta calitate & suport si securitate.
Acum vine intrebarea: din cele cinci, care mi se potriveste mie? Pai hai sa vad ce fac eu in general la calculator:

– internet browsing, instant messenger, bloging.

– lucrul cu aplicatiile din MS Office, aproape toate.

– editare foto si video, chestii de baza.

– utilizez un web-cam.

– in ultimul timp m-am jucat foarte rar, dar acum pe timpul iernii vreau sa ma apuc de Diablo 3, asa de distractie.

-vizionez filme in format HD si Blue-ray.

Cred ca  Vision Ultimate este nivelul de care am eu nevoie si asta inseamna ca trebuie sa fac urgent si un upgrade!
Categories: SuperBlog 2010

6 Responses to “Unul din cinci este al meu!”

 1. Vision Pro, daca nu ma insel si din ceea ce am citit, a fost lansat anul asta, in cadrul CES 2010.

 2. daca as fi nevoit sa imi reinoiesc procesorul as opta pentru amd vision! aproape ca atinge nivelul unui intel! insa cred ca voi ramane tot la intel!chiar daca este mai scump

 3. @Lupanu Eu ar cam trebui sa schimb totul daca vreau sa joc Diablo 3!
  Poate vii cu o sugestie de configuratie desktop sau laptop pe care sa mearga jocul 😛

 4. @MyDream … Daca vrei Config pentru Gaming alege cu incredere AMD…daca vrei config pentru programe, online , etc! alege INTEL

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.