Unde te poarta pasiunea pentru gaming?

2 Comments
Zilele acestea m-am tot gandit ce as putea sa scriu in acest articol si chiar nu am avut nici o idee, nu sunt o jucatoare inraita, ma joc doar un joculet in pagina web, care nu imi solicita mult timp, nu am nevoie de un laptop performant cum este cel de la Asus.
Cu toate ca, daca as avea mai mult timp la dispozitie si un laptop ASUS G60J (primul notebook din Romania cu procesor i7 si placa video NVIDIA GTX 260M cu 1GB VRAM) mi-as face timp pentru jocul meu preferat, care m-a fascinat o buna perioada de timp. Tin minte cat de suparata eram ca nu puteam sa dau detaliile video la maxim, sau cand mergea sacadat din cauza ram-ului. Nici nu visam sa pot avea intr-un laptop tot ce iti ofera un desktop performant.
Toate facilităţile notebook-ului ASUS G60J sunt acompaniate de dotările audio: difuzoarele Altec Lansing® şi EAX Advanced HD 4.0 care îmbunătăţesc experienţa de joc prin adăugarea a 64 de efecte de sunet în cadrul titlurilor suportate. Nu în ultimul rând, seria ASUS G este echipată cu tastaturi iluminate de tip “chiclet”, binevenite jucătorilor nocturni.
Acum stiu ca daca voi dori vreodata sa ma joc voi avea un prieten de nadejde in notebook-urile de la Asus.

Dar sa revenim la intrebarea noastra… Raspunsul cel mai bun la aceasta cred ca il pot primi direct de la gameri adevarati. O sa va povestesc doua intamplari de azi, care m-au determinat sa imi dau seama unde te poarta pasiunea pt jocuri.

Prima la birou. Am participat la o videoconferinta de la 10 la 12, de dimineata. La 10 ne-am adunat in sala de sedinta si am inceput sa ne aranjam laptopurile, sa facem setarile necesare, sa ne pregatim agenda ca sa putem urmari toti pasii. Agitatie …mare, este prima sedinta cu noua echipa din Europa de sud-vest, o sedinta intre 6 tari.Totul fiind pus la punct incepem. Intr-un colt mai spre capatul mesei se asezase si Robert, unul dintre colegii mei care este mereu atat de absorbit de munca lui la laptop. Sedinta incepe prin a ne prezenta, numele si functia. Sala fiind dispusa in U shape se incepe din dreapta spre stanga in sensul acelor de ceasornic. Ne prezentam pe rand si ajungem in dreptul lui Robert… care foarte absorbit butona… si iar butona si silabisea ceva… destul de incruntat. Nedumerita de ce ii ia atat timp sa aiba o reactie, arunc o privire spre ecranul lui… fac ochii destul de mari si in acelasi timp il calc pe picior ca sa se trezeasca din lumea in care era pierdut. Ca ars… tresare si incepe sa turuie:
– Sunt ExE din gilda Aloria, undead mage lvl 70 cu specialitate pe frost!?…
Ce a urmat pur si simplu a stranit rasul si uimirea tuturor. Unii se uitau si nu intelegeau ce vrea sa spuna, altii chicoteau stiind cat de captivant este jocul pe care tocmai il juca cu atata pasiune… oricum reactia a fost woow,  noroc ca nu sunt sefii chiar asa de drastici… Bineinteles ca s-a inrosit tot cand si-a dat seama ce a spus si a dres situatia cu niste scuze si cu prezentarea lui… reala.

A doua intamplare am avut-o tot azi cand am ajuns acasa. Eram agitata ca este ultima zi cand pot trimite articolul pentru concurs si eu nu scrisesem nimic. La calculator cumnatul meu se juca… Counter Strike. Grabita ii spun:
– Adi, lasa-ma la PC ca trebuie sa scriu articolul pentru concurs!!!
– Da, acum te las, termin harta asta si gata, te bagi tu.
Astept, astept… el se juca in continuare.
– Adi, hai mai!!! Mai sunt doar cateva ore pana la 23:59 si trebuie sa scriu!!!
– Da, acum… mai fac o harta si gata, in 15 minute termin!
Dupa 15 minute…
_ Hai ai terminat?
– Stai sa pun bomba, mai fac o harta si gata.
Am simtit cum mi se increteste tot parul de nervi si l-am intrebat:
– Ce tot vezi tu in jucatul zi de zi, nedezlipindu-te de calculator ore intregi???
Raspunsul lui a fost simplu…
– O obsesie si o mare placere!
Credeti ca mai este nevoie sa trag si o concluzie? Pentru gamerii adevarati jocul este o placere maxima, o distractie, o emotie puternica. Pot fi oricine, oricand, pot crea orice, pot fi eroi de poveste, personaje fantastice cu puteri nebanuite, luptatori curajosi, piloti de masini superbe… pot fi tot ceea ce nu sunt in viata reala!

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2009 organizat de PcNews. 

2 Responses to “Unde te poarta pasiunea pentru gaming?”

  1. Asus G60J
    Face ravagii in toate jocurile
    Design modern si elegant
    Pe concurenti i-a spulberat!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.