Un hobby care poate produce… bani!

4 Comments
Proba numarul 40 din concursul SuperBlog 2010, sponsorizata de Hostway Romania vine cu urmatoarea cerinta: “Vrei sa faci din blogul tau un business? Ce ai de gand sa faci pentru asta? Nu esti interesat de monetizare? De ce? Care sunt obiectivele tale pentru blogul personal? “
Blogul meu, cum am mai povestit si in alte articole s-a lansat ca un simplu hobby, ca un blog deschis doar catorva persoane apropiate mie. Pe parcursul anilor a evoluat si acum este deschis tuturor. Acum 2 ani mi-am dat seama ca HazLii poate fi si o sursa de venit, consistenta sau mai putin consistenta. Bineinteles ca ideea monetizarii mi-a suras si dupa cateva saptamani de cercetari online am descoperind ce potential are acest blog.
Prima tentativa de monetizare a fost atunci cand am adaugat reclamele AdSense de la Google. Treaba aceasta merge si nu merge, conteaza foarte mult nisa de vizitatori carora te adresezi, modul in care gestionezi grupele de reclame, numarul de vizitatori si multe altele. Sunt un cumul de factori care influenteaza foarte mult acest tip de castig. Nu ma plang, dar nici nu ma laud cu mari realizari. Faptul ca acest tip de monetizare este inca prezent pe blog cred ca va spune cate ceva.
Dupa perioada AdSense am descoperit internet marketing-ul, prin afilierea cu diverse firme in domeniu, care pot spune ca merge binisor, atat timp cat afisezi reclame potrivite nisei tale.  Intre timp am primit si ceva oferte pentru a afisa diverse bannere sau link-uri contra cost, care m-au incantat, dar acestea sunt doar reclame temporare.
Anul trecut am descoperit cu drag alta metoda de a produce venituri prin intermediul blogului. Este o metoda simpla si tare draga mie, redactarea de advertoriale (scrierea de articole despre anumite produse sau servicii) sau site review-uri. De ce imi place atat de mult? Pentru ca imi pot alege persoanele sau firmele cu care sa lucrez, scriu doar despre ce consider ca merita sau gasesc a fi util , cu alte cuvinte… deranjul nu este prea mare si banii totusi vin.
Blogul meu, in momentul de fata este un hobby care din cand in cand mai produce si bani. Nu multi, dar cat sa ma multumeasca si sa ma impulsioneze sa continui in acelsi stil ca si pana acum.  Sunt foarte multumita unde am ajuns cu HazLii si sincer nici nu speram ca va dura atat de mult, sau ca voi ajunge la stadiul de azi. Intodeauna am postat pe acest blog pentru mine si prietenii mei, in al doilea rand pentru vizitatori, altii decat prietenii mei, sau mai bine spus pentru motoarele de cautare care aduc vizitatorii si in ultimul rand pentru bani!
Categories: SuperBlog 2010 Tags: Tags: , , ,

4 Responses to “Un hobby care poate produce… bani!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.