Un cadou pentru tine!

No Comments
 Pentru etapa nr. 8 a concursului SuperBlog 2010 trebuie sa scriu un articol cu urmatorul enunt: “Timp de o saptamana, esti managerul magazinului online www.cadouri-originale.ro. Ce iti place si consideri ca merita pastrat si ce ai schimba pentru a oferi o experienta mai placuta clientilor? Ce argumente le-ai oferi clientilor pentru a-ti cumpara produsele?”
Trebuie sa imi fac un plan prin care sa aduc schimbari si imbunatatiri acestui magazin online de cadouri. Am la dispozitie o saptamana in care sa vin cu idei concrete. Primul lucru pe care il fac este sa iau contact direct cu magazinul.  Dupa ce am analizat amanuntit pagina web pot sa trag  urmatoarele concluzii:
Ce as pastra:
– structura organizata a continutului in pagina si aici vorbesc despre impartirea pe categorii de produse, impartirea in functie de pret, in functie de ocazie si aratarea ultimelor produse vizualizate.
– modul deschis si amabil de comunicare cu clientii.
-concursurile
– produsele, care sunt de-a dreptul tentante.
Nu ma pot abtine sa nu ma minunez de cateva produse din acest magazin. Manager, manager… dar si eu tot femeie sunt si tare mult mi-ar placea acest set de lenjerie intima sau acesta bratara.
Ce as schimba, adauga, elimina sau corecta:
– In primul rand layout-ul siteului NU imi place, e prea rece si impersonal, nu are nimic de a face cu nisa caruia ii se adreseaza. Unde este veselia sau culoarea care caracterizeaza un magazin de cadouri? In momentul in care am intrat pe site m-am simtit ca intr-un magazin in care vanzatoarele te privesc si te comenteaza pe dupa tejghea.
– Tot navigand am observat o chestie nu tocmai ok, din meniul de sus, de deasupra siglei Borealy, in 5 dintre pagini lipseste link catre home page, care in acest magazin se numeste, de fapt, in doua feluri: “Pagina principala” sau “Acasa”. Corect ar fi sa ne hotaram asupra unui singur cuvant care sa defineasca “Home page-ul”. Paginile in care nu exista home page sunt: contul meu, cosul meu, finalizare comanda, intrare in cont si contacteaza-ne.
– Numerotarea paginilor este scrisa prea mic si prea inghesuita atunci cand se depaseste numarul de 6 pagini. Clientul nu cred ca trebuie sa stie neaparat cate produse exista in total pe pagina. Daca o sa vada pagini multe cu siguranta o sa fie curios sa le parcurga pana la capat, dar daca sunt asa inghesuite, cel mai probabil va renunta.
– Fundalul rosu pe care sunt expuse cateva produse este mult prea incarcat si obositor si ar trebui schimbat neaparat. Atentia nu mai este directionata spre produs ci spre fundal.
– Modul in care sunt prezentate imaginile produselor este invechit si cam defectuos. Spre exemplu ca sa faci zoom pe o imagine trebuie sa dai dublu click si nici macar nu se mareste imaginea semnificativ. Daca vrei sa vezi urmatoarea imagine nu ai o sageata care sa iti indice ca mai exista una, doua sau mai multe imagini. A trebui sa dau click pe imagine si surprinzator … s-a deschis o fereastra cu poza si un sistem de-a dreptul ciudat de a vizualiza imaginile. Acest aspect trebuie schimbat neaparat! In momentul in care un client doreste sa cumpere online o bijuterie, cred ca poate macar sa vada bijuteria la un zoom destul de mare ca sa stie ce cumpara.
– Alegerea cantitatii de produse ar trebui sa se faca printr-un meniu derulant in care sa ai posibilitatea sa alegi intre 1, 10 produse sau custom si atunci sa ai optiunea sa treci mai mult de 10 produse. Asa este mai comod pentru clienti.
– Categoria de produse pentru companii trebuie neaparat imbunatatita si populata cu mai multe produse, mai ales ca vin sarbatorile si firmele care se respecta fac cadouri angajatilor. Hai sa le oferim posibilitatea sa aleaga dintr-o gama mai variata de produse de calitate la preturi corecte.
– Categoria cosuri Craciun nu suna atat de bine pe cat ar suna Cadouri de Craciun. Modificam si aici!
– Categoria “sortare dupa color” trebuie eliminata sau pur si simplu imbunatatita. Cautarile dupa aceasta optiune sunt absolut irelevante. Nu mi-a aratat numai cadouri pe grupe de nuante de culori, oricum nici nu aveam cum sa aleg o culoare.
– Cadoul “Cercei Crystal Pink CRYSTALLIZED™ – Swarovski Elements” trebuie neaparat scos din categoria Cadouri pentru femei, sectiunea flori. Cred ca s-au ratacit pe aici… La flori avem flori si la bijuterii .. bijuterii.
– Trebuie sa facem o legatura de link intre bannerul cu operatoarea Borealy (comenzi telefonice) si categoria contactati-ne. In momentul de fata, daca se da click pe acel banner ajungem… in gategoria reduceri si iar suntem rataciti.
– La fel se intampla si in cazul in care dau click pe bannerul cutie de cadouri gratuita… tot la reduceri ma duce.Aici ar trebui sa introducem o pagina in care sa si prezentam cutiile de cadouri oferite.
– La descrierea bijuteriilor si caracteristici despre acestea va trebui sa includem si oferirea certificatului care atesta calitatea si materialul folosit la confectionarea bijuteriei.
– Returnarea produsului in 7 zile, daca clientul nu este multumit, exceptie facand produsele din categoria gourmet (alimente & bauturi).
– Neaparat trebuie introdus un sistem de promotii eficient si captivant plus un sistem de fidelizare.
– Mai multe reduceri pentru fiecare categorie de produse. In momentul de fata sunt cam putine.
Argumente pentru atragerea clientilor:
– Calitatea produselor, in primul rand!
– Concursuri lunare
– Amabilitatea personalului
Lista de modificari care trebuie aduse este deja foarte mare si cel mai bine ma apuc de treaba ca intr-o saptamana sa imbunatatesc intreg magazinul. Dupa aceea voi putea reveni cu argumente solide care cu siguranta vor atrage mult mai multi clienti.
Categories: SuperBlog 2010

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.