Tv or not Tv

1 Comment
Din ce in ce mai mutlta lume foloseste notebook-ul sau calculatorul pentru a vizualiza fisiere multimedia. Intrebarea de azi de la proba 54 a concursului superblog 2009, sponsorizata de Asus Romania este: Crezi ca va reusi notebook-ul sa inlocuiasca televizorul in viitorul nu atat de indepartat, ca o solutie versatila si portabila?

Parerea mea strict personala este ca televizorul nu va fi detronat niciodata de un notebook sau calculator. Imi asum aceasta perere pe baza a trei considerente:
1. Tehnologia si designul oferit de televizoarele din ziua de azi, plasme sau LCD-uri, dimensiunile mari ale ecranelor, simplitatea accesarii programelor doar prin apasarea unui buton. Intodeauna voi prefera sa urmaresc un film la televizor decat pe ecranul calculatorului.
2. Impartirea pe grupe de varsta a populatiei din Romania conform wikipedia si a recensamantului efectuat in anul 2002 in Romania:
– Populaţie totală: 21,6 milioane
– Adulţi: 10,5 milioane
– Copii: 5 milioane
– Tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani: 7 milioane
– Persoane în vârstă: 6 milioane
Cred ca cifrele vorbesc de la sine si nu mai este nevoie sa spun de ce laptop-urile sau calculatoarele nu vor lua locul televizorului in viitorul apropiat. Nu cred ca se va intampla asta nici in viitorul indepartat.
3. Nivelul de cunostinte tehnice ale romanilor este destul de scazut. Multi au invatat sa foloseasca un calculator mai mult de nevoie decat de placere si se feresc sa utilizeze un calculator daca nu este neaparata nevoie.
Incercati numai sa va imaginati un bunic sau o bunica stand cu notebook-ul in brate, facand cateva setari ca sa prinda Radio Romania Actualitati sau Pro TV-ul unde incep stirile. Batranii in Romania sunt destul de numerosi si nici macar 10 % dintre ei nu stiu sa foloseasca un calculator.
Va dau un alt exemplu, parintii mei cu varsta undeva peste 50 de ani: pe tata am reusit sa il invat tot ce trebuie si avem discutii despre diverse gadget-uri aparute pe piata, este dornic sa testeze cat mai multe, vorbim pe mesenger sau ne trimitem emailuri., stie acum sa isi puna singur si windows-ul dupa ce i-am aratat o data si el m-a invatat pe mine cum sa vad filmele de pe PC pe televizor. In schimb pe mama nu am reusit sa o conving sa utilizeze PC-ul…
Intradevar, folosirea calculatoarelor va lua amploare in urmatorii ani, dar in nici un caz nu vor putea inlocui televizorul, cel putin NU in Romania. Nu toata lumea stie sa foloseasca un laptop, dar toata lumea stie sa apese un buton de pe telecomanda televizorului!
Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2009, organizat de Pc News.

One Response to “Tv or not Tv”

  1. La mine e exact invers situatia: maica-mea a invatat, taica-meu e total strain.
    Totusi, ai avut dreptate cand ai zis ca oamenii invata mai mult de nevoie…dar reusesc insa sa invete!
    Vom trai si vom vedea ce se va intampla! 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.