SFATURI PENTRU GRIPA AH1N1

No Comments
Daca nu se mai gasesc masti pentru protectia impotriva gripei asteia noi (!) iata solutia!  Este si pentru cei care poarta ochelari….

Sfaturi:
Singurele porti de intrare ale virusilor sunt narile si gura / gâtul. Într-o epidemie globala de aceasta natura, este aproape imposibil sa nu intram în contact cu virusul H1N1 în ciuda tuturor precau)iilor. Contactul cu virusul H1N1 nu este o problema atât de mare pe cât este proliferarea.
Chiar daca sunteti înca sanatosi si nu prezentati niciun simptom al infectiei cu virusul H1N1, pentru a evita proliferarea, agravarea simptoamelor si dezvoltarea unor infectii secundare, câtiva pasi foarte simpli, pasi nu pe deplin subliniati în majoritatea comunicatelor oficiale, pot fi practicati (în loc sa ne concentram pe modul de stocare a medicamentelor antivirale):
• Spalarea frecventa a mâinilor.
• Abordarea “Jos mâinile de pe fata”. Rezistati tuturor tentatiilor de a va atinge orice parte a fetei (cu exceptia cazului în care vreti sa mâncati, sa va spalati sau sa va palmuiti).
• Faceti gargara de doua ori pe zi cu apa calduta sarata (folositi apa de gura Listerine daca nu aveti încredere în sare). Virusul H1N1 dureaza 2-3 zile dupa infectarea initiala în gât / cavitatea nazala pâna sa prolifereze si sa manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargara previne proliferarea. Într-un fel, gargara cu apa sarata are acelasi efect pe o persoana sanatoasa pe care medicamentul Tamiflu îl are pe o persoana infectata. Nu subapreciati aceasta metoda de prevenire simpla, ieftina si puternica.
• În mod similar punctului nr. 3, curatati-va narile cel putin o data pe zi cu apa calduta sarata. Curatarea ambelor nari cu betisoare din bumbac înmuiate în apa calduta sarata este foarte eficienta în scaderea numarului populatiei cu infectie virala.
• Sporiti-va imunitatea naturala cu alimente bogate în Vitamina C ( fructe citrice). Daca trebuie sa luati tablete de Vitamina C sub forma de supliment, asigurati-va ca acestea contin si Zinc pentru a accelera absorbtia.
• Beti cât mai multe lichide calde. Acestea spala virusii de proliferare din gât înspre stomac acolo unde nu pot supravietui, prolifera sau produce niciun rau.
Partea cu poza este o glumita, ce scrie in sfaturi este pe bune!!!
Totusi trebuie sa luam in serios si acest virus.. ca altfel ne ia el in gluma…
La mine la servici exista deja un caz de astfel de gripa si am primit aceste instructiuni  de la Centrul Medical Unirea, pentru a ne proteja.
Categories: Curiozitati

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.