Natura in serviciul tehnologiei

No Comments
Proba numarul 39 din concursul SuperBlog 2010 vine din partea celor de la Asus cu urmatoarea cerinta: “Scrie un articol in care sa punctezi aspectele care il fac pe U Bamboo un laptop unic pentru cei preocupati de mediul inconjurator”
Bambusul este un lemn foarte apreciat datorita calitatilor multiple, creste aproape oriunde, pe malul marii sau chiar si in munti, are un lemn usor si tare, creste cu o rapiditate uimitoare, anumite specii putand creste chiar si 120 cm in 25 de ore. Niponii au chiar si un proverb care spune “Daca asculti atent, poti auzi cum creste bambusul”.
Cu toate acestea chinezii au fost primii care in afara de utilitatea estetica au descoperit si utilitatea folosirii lemnului de bambus in constructii sau la fabricarea diferitelor obiecte, rezistenta lemnului de bambus fiind incredibila, comparabila cu cea a otelului.
U Bamboo este un nou concept de laptop, ECO friendly, care reduce cantitatea de platic folosita la fabricatie cu pana la 25% in favoarea lemnului de bambus. Folosirea acestui tip de lemn il face sa fie mai usor de reciclat si mai putin toxic datorita renuntarii la peste 32 de materiale nocive din lista impusa de specificatiile RoHS.
O alta caracteristica importanta a sa este faptul ca vei avea un laptop unic doarece niciodata nu vei gasi doua laptopuri Asus U Bamboo la fel, datorita lemnului de bambus folosit. Stiti bine ca nici o bucata de lemn nu seamana cu o alta dupa taiere si chiar dupa prelucrare.
Odata cu acest laptop prietenos cu mediul vei avea parte si de unul performant, avand un procesor Intel® CoreTM i3 cu o frecventa de 2400 MHz, diagonala ecranului de 14 inch cu o rezolutie de 1366 X 768, memorie 3GB DDR3, un hard disk cu o capacitate de 320 GB, placa video dedicata, GeForceNVidia de 1024 MB, unitate optica DVD RW, cititor de carduri, camera web si multe alte functii si utilitati.
Categories: SuperBlog 2010

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.