Munca sau joaca?

2 Comments

Un om s-a intrebat daca e pacat sa faca sex in ziua Domnului, deoarece nu era sigur daca sexul este o munca sau o joaca.
Asa ca s-a dus mai intai si a intrebat un calugar asupra problemei in cauza. Calugarul i-a raspuns dupa ce a citit in Biblie:
– “Fiul meu, dupa indelungate cercetari asupra Cartii Sfinte sunt in masura sa-ti zic ca sexul este o munca, asadar este pacat sa-l faci in ziua Domnului”.
Neincrezator, si gandind “ce stie un calugar despre sex?”, omul s-a dus apoi la un preot cu experienta si casatorit. A primit insa acelasi raspuns: sexul este o munca si este pacat sa-l faci de ziua Domnului.
Pentru a se lamuri definitiv barbatul s-a gandit sa se duca si la rabin, sa-l chestioneze asupra sexului in ziua de Sabat. Rabinul a cugetat un pic si i-a raspuns:
– “Dragul meu, cu siguranta sexul este un joc si poti sa-l faci linistit asadar in ziua de Sabat, ca nu e un pacat.”
Curios, omul nostru l-a intrebat:
– “Cum poti fi asa de sigur, cand toti ceilalti pe care i-am intrebat mi-au spus ca sexul este o munca?”
Zambind, rabinul i-a raspuns:
– “Daca sexul ar fi fost o munca, nevasta-mea ar fi pus-o pe menajera sa-l faca….”

Categories: Cugetari, Haioase Tags: Tags:

2 Responses to “Munca sau joaca?”

  1. Sexul, asa cum ai subliniat in iruacoltl tau este motorul care face lumea sa mearga inainte. Suntem inconjurati de sex din toate partile, il gandim, chiar daca nu il traim in fiecare minut al existentei noastre. Dar oare sexul nu este si o forma de limitare? Ok, toti avem instinctul acesta in noi de a face sex cat mai des si (fie ca recunoastem sau nu) cu cat mai mult persoane.. Este inscris in codul nostru genetic, instinctul de a procrea este cel mai puternic, dupa cel de supravietuire. Insa, omul nu inseamna doar pofta, dorinta carnala, instinct primar . Uneori trebuie sa gasim si alte motoare care sa ne faca sa mergem inainte. Sa ne dominam un pic pornirile, sa gasim alte preocupari, sa ne focalizam pe lucruri care ne-ar putea ajuta sa evoluam , sa ne autoexploram, etc. Din punctul meu de vedere sexul este un lucru absolut necesar in viata oricui, dar nu trebuie sa abuzam de el, cum nu abuzam de alcool.. In fond a fi om inseamna a-ti domina instinctele, a le face sa lucreze in favoarea ta nu? A-ti satisface curiozitatea vis-a-vis de sex accesand informatia e ok, si eu am facut-o, toti am facut-o, dar parca acest lucru nu ajunge.. Oricum pe aceasta tema se poate filosofa la infinit, eu subrscriu unui punct de vedere echidistant

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.