Evolutie de legenda

No Comments
O masina pentru oricine, orice ocazie si orice teren. Au trecut 56 de ani de cand Land Cruiser de la Toyota face istorie. A parcurs tot globul pe vreme buna sau rea, teren prielnic sau accidentat. Este perfecta pentru expeditii de legenda.

Africa – Land Cruiser a fost frecvent folosita in safari pentru a transporta numerosi vizitatori si ghizi ai parcurilor nationale din Africa de Sud, Nigeria, Kenya si Camerun.
Antartica – Land Cruiser a insotit cu success echipa japoneza de observare a Polului Sud in misiunile lor de la baza Showa. Aceasta masina a inlocuit cu succes camioanele pe senile care s-au dovedit dificil de manevrat.
Asia – Malayesia este tinutul unde Land Cruiser este folosit pentru raliuri in jungla. Sunt echipate cu cauciucuri extra largi si un tub special de alimentare cu aer. Un element esential este si troliul atat de necesar pentru a scoate vehiculele din noroi sau apa. Aici aceasta masina nu este folosita doar pentru distractie, de exemplu in Cambogia Land Cruiser deserveste cu succes serviciul de ambulanta sau cel pentru misiuni umanitare. In Indonezia Land Cruiser a fost aleasta pentru a deservi politistii in misiunile lor.
Australia – Land Cruiser face fata cu succes expeditiilor in zonele desertice sau intalnirii cu naravasii canguri.
Orientul Mijlociu – Aici Land Cruiser este folosit ca utilitar, masina pentru distractii si expeditii in desert sau ca masina de lux (in Bahrain).
America de Sud – Land Cruiser poate fi gasit peste tot in America de Sud, inclusiv in Paraguay, Columbia, Venezzuela, Honduras, Peru sau Chile. Datorita fortei si durabilitatii lor, Land Cruiser este preferata fortelor armate din Chile. Este totodata folosit in zonele desertice, prin padurile tropicale sau prin tinuturile muntoase din Anzi.
S.U.A. – Nevada, Rubicon Trail este o binecunoscuta zona muntoasa celebra pentru cursele offroad organizate, unde veti putea vedea frecvent cate un Land Cruiser care porneste in ajutarea altor vehicole 4×4 care nu fac fata pamantului uscat si drumului accidentat. Cruiser-ul este preferatul americanilor pentru drumetiile prin parcurile nationale.

Evolutia acestei masini robuste si totusi elegante poate fi vazuta si in imaginile de mai jos:

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2009, organizat de Pcnews.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.