Blogging self-managed vs. serviciu specializat (SaaS)

1 Comment

Acum este prima data cand ma gandesc cat timp a trecut de cand am postat prima data pe HazLii si mi-am dat seama ca luna trecuta pe 24 a implinit 2 anisori. HazLii a pornit mai in gluma mai in serios cu alt scop decat il are acum. Primeam foarte multe email-uri funny de la cativa fosti colegi de munca si le trimiteam mai departe la prieteni… dar nu mereu aveam destul timp sa trimit la fiecare. M-am gandit cum sa ii multumesc pe toti si sa nu ma incurc in gramada de mailuri si astfel am apelat la un blog pe care sa pun totul si prietenii sa poata intra oricand. Acum Hazlii este deschis oricui 🙂
La inceput habar nu aveam cum se foloseste o platforma de blogging, care este mai buna, care imi ofera mai multe facilitati. In timp HazLii a devenit un hobby al meu dar si o bataie de cap. Mereu am vrut sa il fac sa arate din ce in ce mai bine, mai usor de folosit, mai atractiv, m-am incurcat in teme, plugin-uri, setari, coduri html… etc.
Participand la concursul organizat de pcnews am auzit pentru prima data de Blogway.

Blogway te ajuta sa iti creezi un blog asa cum vrei tu in cel mai simplu mod posibil. Nu trebuie sa ai deloc cunostinte tehnice. Platesti o suma de 200 ron pe an sau 4.5 euro pe luna si ei se ocupa de buna functionare a blogului tau 24/7/365. Tu doar trebuie sa scrii in limita timpului disponibil. Pana aici prezinta o gramada de avantaje.
Dezavantajul pentru mine este ca as fi mereu legata de ei, de costurile pe care le implica, de faptul ca m-as culca pe o ureche si nu as mai invata si partea tehnica. Mie imi place sa fiu independenta 100% si sa invat mereu lucruri noi. Cu acest blog am invatat foarte multe si vreau sa continui sa aprofundez aceasta parte tehnica.
Concluzia mea este daca vrei sa ai un un blog profesionist apelezi neaparat la o firma gen Blogway care ofera servicii specializate (Saas). Eu prefer sa raman amatoare si sa fiu autodidacta.

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2009, organizat de Pcnews.

One Response to “Blogging self-managed vs. serviciu specializat (SaaS)”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.