Balaurul cu sapte capete

No Comments
Primele doua luni la actualul loc de munca pot sa spun ca au fost de cosmar, am avut multe momente in care am vrut sa renunt, dar cum sunt foarte incapatanata si ambitioasa am luptat ca sa pot sa imi castig respectul si increderea colegilor, a sefei si linistea de care am nevoie pentru a lucra relaxat.
La inceput mi s-a spus ca o sa am o sefa tanara dar foarte exigenta. si atat Nu era un lucru de care sa ma sperii usor, dar cand a inceput asaltul ei imi venea sa o iau la fuga.
Primele doua saptamani a trebuit sa stau langa fata pe care o inlocuiam sa ma invete ce am de facut, dupa care urma sa imi cunosc si sefa care momentan era in vacanta. Tipa care ma invata parea ok, mi-a explicat o gramada de chestii noi de care nu auzisem pana atunci. Practic nu ma lasa sa fac nimic, imi explica doar teoretic, urmand sa fac si practic cand voi primi calculator. Securitatea fiind foarte mare in firma nu aveam voie sa lucrez pe calculatorul altcuiva. Cele doua saptamani au trecut si m-am trezit intr-o dimineata singura in fata unui birou gol cu 18 colegi in jurul meu care se uitau ciudat si intrebator la mine. Trec eu si peste asta mi-am spus.
Pe la ora 10 apare sefa, ii saluta pe toti si se duce direct in biroul ei. Dupa vreo 15 minute ma cheama la ea in birou. Intru, cu oarece emotii si spun:
– Buna ziua, Eu sunt… si nu am mai apucat sa spun nimic pentru ca mi-a taiat orice elan cu o privire taioasa.
– Pana azi la ora 5 sa fie gata raportul cu ore lucrate ale colegilor din ianuarie pana in momentul acesta (mai).
Am vrut sa ii spun ca eu nu am nici calculator, nici user, nici parola, ca nu stiu la ce se refera, dar nu am apucat sa mai spun nimic ca mi-a spus scurt:
– Acum te rog sa ma lasi singura in birou.
Am iesit buimaca de acolo nestiind incotro sa o apuc, pe cine si ce sa intreb. Am reusit sa aflu cu greu unde este departamentul IT, le-am explicat ce am de facut si ca imi trebuie un calculator. Baiatul de acolo mi-a spus ca ma obosesc degeaba ca nimeni nu rezista cu o asemenea sefa. Mi-a spus ca au venit multe fete dar nici una nu a rezistat mai mult de 1 luna.
Nu va mai spun prin cate am trecut si cate persoane am intrebat despre ce trebuia sa fac, inclusiv pe fata care m-a invatat totul. Ea mi-a spus ca nu a mai facut asa ceva pana atunci si ca nu ma poate ajuta. Cert este ca la ora 17:00 m-am dus la ea in birou si i-am spus sa verifice emailul primit de la mine si sa imi spuna daca este multumita de raport. O facut ochii mari dupa care mi-a spus ca il va verifica a doua zi.
In urmatoarele zile au inceput sa curga tot felul de cerinte, care mai de care mai ciudate si mai grele pe care eu le duceam la bun sfarsit. Simteam ca ma lupt cu un balaur cu 7 capete.
Daca ea imi spune sa fac ceva in 3 ore eu faceam in 2 ore, sau daca imi cerea sa fac un raport in 2 zile eu il faceam intr-o zi si tot asa.
Treptat am imblanzit balaurul, i-am castigat increderea si respectul. Acum am aproape doi ani de cand lucrez acolo si pot sa spun ca vin cu drag la servici, dialogurile dintre mine si sefa deja suna ca discutia dintre doua prietene. Pot sa spun cu mana pe inima ca acum este o cu totul alta persoana, pe care o admir si o doresc oricui ca sefa.
Nu orice balaur musca si puteti vedea asta si in comedia romantica “The Proposal” / “Vrei sa te insori cu mine?” aparut de curand pe DVD si Blu-ray oferit de Prooptiki Romania.

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2009, organizat de Pcnews.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.