Azerty – magazinul meu

1 Comment

Mi-au dat magazinul pe mana, crezand ca daca ridic moralul tuturor, o sa pot creste si vanzarile… Hai sa incerc totusi sa vad cum as putea face un cumparator fericit ca isi lasa banii aici si super incantat sa se intoarca, sa mai cumpere si alte produse IT.  Hmmm eu  si…. IT-ul! IT-ul … si EU!
Mai bine las ciocolata calda din mana si ma apuc sa imi fac cateva schite de “remodelare” ale magazinului. Hai sa imi iau rolul in serios si sa incep sa ma autosugestionez.. De azi sunt administratorul magazinului IT, Azerty si trebuie sa il fac profitabil si productiv! Nu-i asa ca IT rimeaza oarecum bine cu Azerty :))? Numai la chestii serioase nu imi sta mintea acum…
Parerea mea e ca trebuie sa il fac mai … interactiv, captivant si o idee mai colorat. Culoriile vii eu le asimilez cu bunadispozitie. Si cand sunt la cumparaturi trebuie sa am o dispozitie buna, mai ales cand este vorba de atata tehnica. La cate informatii gasesc aici as vrea ceva care sa imi capteze atentia si sa nu cumva sa ma lase prada plictiselii.

Must do!
– Culorile magazinului trebuie schimbate, nu vreau sa para  ca i-am copiat pe defunctii UltraPro. Vreau o culoare mai vie, mai atragatoare, mai calda, mai personala magazinului.
– Prima pagina e ca o carte de vizita, ca o coperta de revista, ca o vitrina care te poate atrage cu continutul neasteptat sau te poate determina sa cauti altceva, in alta parte. Acum serios vorbind… de cate ori ati intrat in magazine pt ca ati vazut ceva frumos in vitrina si v-a starnit curiozitatea? Eu mereu patesc asta. Azerty trebuie sa isi schimbe look-ul, pentru prima pagina trebuie sa pun produse mai atractive gen laptop-uri, sisteme gata ansamblate la super preturi, monitoare la promotie, telefoane mobile, aparate foto, etc. Totul este sa te distrezi cumparand online!
– Header-ul trebuie sa fie mai mare, mai impunator. Sigla firmei o sa o maresc si o sa o asociez unei imagini sugestive. Eventual creez un banner cu sigla si imaginea sugestiva. Aaaa si un slogan ar fi bun!
– Meniul cu produse trebuie sa fie derulant si vreau sa fac cumva sa pot pune semne de pagina, ca niste Post-it-uri sa nu uit produsele care mi-au placut si sa pot reveni la ele, mai ales ca multi cumparatori sunt nehotarati… ca mine. Sa iau notebook-ul asta?… aaah nu, asta merita mai mult ca este mai bling bling… ba nu pe celalat ca avea si placa video… pfff, da unde este, de ce nu il gasesc, cum l-am gasit mai devreme? Ca sa evitam cazuri de genul acesta pun un post-it virtual, mic si galben si imi aduc aminte tot ce mi-a placut.
– Integrez filtre de alegere a produselor, neaparat asta.
– Ca sa ii ridic vanzarile o sa emit si niste vouchere de reducere pentru clientii  fideli, in functie de valorile comenzilor, sigur o sa ii atraga ca primesc “ceva” in plus.
– Clientii noi o sa ii atrag prin concursuri intereactive despre produsele noastre si prin cadouri oferite la fiecare noua comanda.
– Ar fi bine daca as introduce si plata prin paypal, ar aduce inca un segment de cumparatori. Greu este sa ii multumesti pe toti, dar mai bine incerci decat sa uiti de ei.
– Trebuie sa modific neaparat butonul Servicii service… suna a pleonasm. Mai bine ii spun “Servicii oferite” sau…. nu stiu, oricum nu ramane cum este acum.
– Buna ar fi si o comunicare online cu clientul, ca nu stii cand se termina bateria la mobil, sau se termina hartia din fax si nu poti primi comanda, sau cade reteaua de telefonie. Daca tot exista yahoo mesenger, hai sa il folosim productiv.

Cred ca o sa imi mai vina niste idei pe parcurs dar deocamdata hai sa ne apucam de treaba practica sa vedem ce iese. Daca v-ati pus baza in mine … ce sa va fac, incercati si ideile mele….

PS. acest articol a fost scris pentru concursul suberblog 2009, proba nr. 10 (Azerty)

One Response to “Azerty – magazinul meu”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.