Avantaje si dezavantaje

2 Comments

La un moment dat am fost intrebata de o cunostinta daca sa isi cumpere o imprimanta laser sau nu si am fost rugata sa prezint pe scurt care sunt avantajele si dezavantajele acesteia. Dupa ce i-am explicat persoanei punctul meu de vedere m-am gandit ca poate ar fi util sa pun aceste explicatii si aici pe blog pentru ca lumea sa se poata inspira atunci cand se decid sa cumpere un astfel de produs.

Bineinteles ca orice articol IT, intodeauna va prezenta avantaje si dezavantaje. Ramane acum la latitudinea voastra sa stabiliti in ce parte se inclina balanta.

AVANTAJE:
Paginile pe minut (ppm) reprezinta viteza de imprimare, iar acestea  reprezinta unul din cele mai mari avantaje ale imprimantelor laser. Intodeauna vei stii ca poti termina treaba mult mai repede decat cu o imprimanta inkjet. Cu cat viteza de imprimare este mai mare cu atat mai calitativa poate fi considerata acea imprimanta. Imprimantele laser tiparesc o pagina dintr-o data si fac acest lucru foarte rapid.
Nivelul de zgomot: Sunt cele mai silentioase existente acum pe piata. Personal apreciez foarte mult acest lucru din simplul fapt ca eu lucrez intr-un birou unde zeci de oameni printeaza la o singura imprimanta laser, care este foarte aproape de mine si pe care nu o aud aproape deloc. Va dati seama ca se tipareste aproape incontinuu si cu siguranta nu as fi suportat sa lucrez in zgomot tot timpul.
Calitatea imprimarii: este net superioara la acest tip de imprimanta. Tonerul nu se intinde/disperseaza de pe pagina in comparatie cu cerneala de la imprimantele clasice.  A noastra foloseste de exemplu toner HP.
DPI-ul (dots per inch) – Reprezinta calitatea imprimarii iar pretul tiparirii (monocrom) la o imprimanta laser este mai mic comparativ cu cel al unei imprimante inkjet.

DEZAVANTAJE:
Tipul hartiei folosite: Nu se poate folosi decat un anumit tip de hartie indicat in specificatiile imprimantei achizitionate,  iar daca se incearca folosirea altui tip de hartie se poate ajunge chiar la defectarea iremediabila a imprimantei.
Dimensiunile si greutatea imprimantei: Imprimantele laser sunt mult mai voluminoase si implicit mult mai grele decat vechile imprimante. De obicei acestea sunt achizitionate si utilizate in spatii de birouri unde utilizatorii pot aloca un spatiu mai mare de depozitare.
Pretul ridicat: atat al imprimantei cat si al consumabilelor nu o fac accesibila oricui.

Oricum, daca mai aveti nelamuriri sau alte intrebari puteti sa apelai cu incredere la echipa tonereurope.ro.

Acesta este un advertorial si trebuie tratat ca atare.

2 Responses to “Avantaje si dezavantaje”

    • Am inteles…volumul ar fi destul de ridicat, pentru ca doresc o imprimare a unor pliante..nu ma intereseaza sa aiba cine stie ce calitate, insa e un numar destul de mare!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.