A fi sau a nu fi… hartie

No Comments
Proba cu numarul 34 din concursul SuperBlog 2010, vine cu urmatoarea cerinta din partea celor de la BlogMoney:

Primesti o informatie bomba, cu privire la un subiect de larg interes. Publicarea unui material bazat pe aceasta informatie poate sa iti aduca o crestere spectaculoasa de trafic, notorietate, recunoastere si aprecierea multor oameni. Pe de alta parte, daca informatia se dovedeste neadevarata, poti face mult rau unor oameni nevinovati. Cum procedezi in aceasta situatie? Cum verifici daca informatia este adevarata? Construieste o poveste realista pe tema asta, daca nu cumva ai trecut deja printr-o asemenea situatie si ne povestesti un caz concret.

Dragii mei va spun cu toata sinceritatea de care stiti bine ca dau dovada si care pe unii ii deranjaza atat de mult, niciodata nu am fost si nu voi fi interesata de stirile bomba, de cancan-uri si barfe. Nu imi place sa ma bag in viata oamenilor, nu imi place sa fac speculatii sau sa spun lucruri de care nu sunt sigura ca sunt adevarate in totalitate.

Singura intamplare de care imi amintesc este legat de un articol hazliu de pe blogul meu in care postasem o imagine a unui anunt de la IKEA in care se spunea ca in toaletele din magazin nu vor mai lasa la liber hartie igenica pentru ca o “mana criminala” a abuzat de gratuitatea ei si a… furat-o, in repetate randuri. Tot acolo se preciza ca inainte de accesul in toaleta trebuia sa soliciti bucata de hartie sau in caz ca uitai sau mai aveai nevoie de suplimentare,¬† un angajat iti va oferi hartia, la cerere. Acel articol a fost doar o gluma si bineinteles am pus si PS-ul de rigoare in care precizam ca totul este doar o farsa. Daca nu as fi postat acel post-scriptum cu siguranta as fi ilustrat o imagine negativa a unei firme respectabile si probabil as fi influentat la fel de negativ potentiali clienti.

Intodeauna este bine sa gandim si sa fim siguri de veridicitatea informatiei inainte de a face public un anunt care poate dauna sau aduce pagube morale si materiale.
Categories: SuperBlog 2010

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.